יום רביעי, 22 במרץ 2017

אובנטו, כסף , ו״מה יוצא לי מזה?!״


בצילום: אומרייס בצורה של רילקומה. קל להכין, טעים לאכול! צילמה Alona Lahav לספר ״אובנטו״https://goo.gl/MwCBLz



למה את מוציאה ספר אובנטו? ולמה זה צריך לעניין אותי? ומה לך וליפן בכלל?
 התשובה הכי פשוטה שלי היא שלמיטב הבנתי אובנטו הוא פשוט רעיון גדול, אדיר, מעולה, שבא לי שתכירו, ואין לי ספק שזה רעיון שיגניב אתכם! 
לי- הוא שינה את החיים. 


****
את האובנטו הראשון שלי הכנתי בערב של 30 לאוקטובר 2011.
עשיתי שלשה בבת אחת בעודי קלולס לחלוטין במה זה אומר בכלל אובנטו. כאילו, כל מה שכתבתי בפוסט אתמול- לא ידעתי. גם לא ידעתי שיטות קיצור. כלום.
אבל בשבועיים שקדמו לאותו ערב היו בבית דיונים על הסוגיה שהעליתי בעצמי ״איך נפטרים מכריכי חמאת הבוטנים״ , והמתבגרים (10, 13, ילדי ג׳נק פוד אמיתיים) אתגרו אותי במשהו שלא שמעתי עליו מעולם קודם: ״אובנטו״ (״אמא זו ארוחה יפנית כזו. יש בה אוניגירי וטמאגו ואוכל יפני כזה״).

הם ראו את זה באנימה, סרטים מצוירים יפניים. אבל אני לא הייתי בעניין של להתחיל לראות אנימה (אל דאגה, אני משלימה חוסרים מאז) - אז גיגלנו קצת, והצילומים שראיתי בגוגל תמונות של ״הדבר הזה, אובנטו״- גרמו לי לרצות להצטרף לחגיגה הקולינרית הזרה הזו. בערב 30 לאוקטובר 2011 קפצתי למים הקרים.

כל אובנטו מאותה שלישיית אובנטו אגדית הכיל:
שני אוניגירי (כדורי אורז) מפוסלים, שני ניגירי טמאגו (כדורי אורז אובליים שחביתת טמאגו מהודקת עליהם והכל עטוף באצת נורי), המון תירס גמדי, שלוש עגבניות שרי ומלפפון.
במבט לאחור הוא היה מכוער. וענק. ולגמרי לא צפוף. ולקח לי שעה להכין אותו (מי הכיר אז דרכי קיצור? אף אחד).

אבל האובנטו הזה גם סימן תקופה ארוכה בה לא היו בבית כריכי חמאת בוטנים ונוטלה לבית ספר. תקופה ארוכה בה הילדים התחילו להתרגל לאכול ירקות.
אובנטו זה רעיון מופלא.
הוא מאפשר להעניק אוכל פשוט, זול, זמין ובריא- באופן משובב נפש, באופן שגורם לנו לרצות לאכול אותו. איך שי, בתי הצעירה אומרת: ״גזר טעים יותר כשהוא חתוך יפה בתוך האובנטו״.

*****
בימים האחרונים אני חובה צורך עז יותר ויותר לגעת בקהל שלי. ממש, פיזית.
לפגוש אנשים, הורים , תלמידי תיכון, סטודנטים ולהגיד להם: אובנטו זה לא רעיון שמתאים רק ליפנים. אובנטו זה משהו שרלוונטי גם לכם.
זו כמו פתאום גישה אחרת לעצמך. כן כן, ככה. וזה מעולה גם למי שאין לו כסף וגם למי שיש לו.
גם למי שקשה לו להפרד מג׳אנק פוד וגם למי שאוהב ירקות.
וגם אם יש לך כשרון אומנותי אדיר וגם אם תמיד חשבת שיש לך שתי ידיים שמאליות.
גם למי שיש לו מטבח מעפן ואין לו שום מכשיר חשמלי מתוחכם, וגם למי שמטבחו מאובזר לעילא ולעילא.
תאמינו לי, אני יודעת.
האובנטו הוא מהות. האובנטו הוא דרך. והוא נפלא.

***
הספר הזה ייצא, הוא חייב לצאת. אני חייבת לקבל מכם את המימון. חייבת.
כי זו הדרך שלי לתרום תרומה משמעותית לעולם הזה, להעניק את המתנה שלי- לכם.
תצטרפו אליי? https://goo.gl/vju63m


בצילום: אוניגירי פנדה, טאקויאקי ונארטומאקי. צילמה Alona Lahav לספר ״אובנטו״https://goo.gl/MwCBLz



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה