יום שלישי, 1 בספטמבר 2015

א-ב של מאכלים יפניים :)



אוניגירי- כדור או משולש עשוי אורז ובתוכו מילוי (למתכון)
בנטו- קופסת אוכל יפנית לסועד יחיד
גיוזה- כיסוני בצק מאודים ממולאים בשר או ירקות (למתכון)
דנגו – ממתק כופתאות אורז יפניות על מקל
היג'יקי -אצה
ואסאבי -שורש חריף, יוצרים ממנו אבקה לתיבול סושי
זארו סובה -אטריות כוסמת קרות עם שומשום ורוטב מיוחד
חומץ אורז 
טמאגויאקי- חביתה יפנית מגוגלגלת
יאקיטורי- שיפודי עוף על האש
כוסמת -סובה
לוטוס - שורש מאכל מצמח המים לוטוס, סגולה לבריאות
מיסו- משחה סמיכה שמשמשת לרטבים 
נודלס- אטריות
סושי
עוגת סוכר חום- או בשמה היפני -קארומיאקי 
פאנקו - פירורי לחם יפניים
צוקמונו- סלט כרוב יפני 
קראגה - שניצלוני עוף
ראמן- מנת אטריות המוגשת בציר בשר, ומעליו תוספות 
שיטאקה - פטריה 
תם ולא נשלם :) (יכולתי לשים משהו שנהגה ב- t  כמאכל באות ת'- אבל ... לא. )





______________
בשנים בהם אני מכינה בנטו צברתי המון מתכונים שילדים אוהבים, והמון שיטות עבודה שמקצרות את הדרך. את כל המתכונים השיטות והתובנות אספתי לספר שיצא לאור בהוצאה עצמית. 
ספר שמלמד הכנת בנטו, 144 עמודים (!) מעל 100 הדרכות מפורטות ומתכונים (הכל כשר) שמעוצב כספר מנגה (קומיקס יפני) עם איוריו של מתן, נער בן 15 (שניחן בכשרון יוצא דופן).
לפרטים נוספים ולרכישה כדאי להכנס לקישור זה. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה